Aplikasi sareng Pangwangunan Sabuk Konveyor

Sabuk konveyor mangrupikeun bagian utami conveyor sabuk. Hal ieu utamina dianggo pikeun transportasi kontinyu skala ageung dina sektor batubara, pertambangan, metalurgi, kimia, konstruksi sareng transportasi. Bahan anu bakal diangkut dibagi kana blok, bubuk, témpél sareng potongan. Barang jsb Sabuk conveyor utamina diwangun ku tilu bagian: bahan kerangka, lapisan panutup sareng bahan dasarna, anu lapisan panutup sareng lapisan kerangka mangrupikeun bagian konci anu nangtoskeun prestasina.

Numutkeun kana bahan anu béda-béda anu dianggo dina lapisan panutup, éta tiasa dibagi kana dua kategori: sabuk conveyor beurat sareng sabuk conveyor ringan. Sabuk conveyor tugas beurat ngagunakeun karét (kalebet karét alam sareng karét sintétik) salaku bahan baku, janten éta ogé disebut sabuk karét conveyor, sareng panggunaan na dikonsentrasi dina bidang industri beurat sareng konstruksi infrastruktur. Numutkeun ka kagunaan anu béda, sabuk karét tiasa dibagi kana sabuk transmisi sareng sabuk conveyor. Tilasna dianggo pikeun transmisi mékanis, sareng hilir utamina dianggo pikeun industri anu peryogi transmisi sapertos mobil sareng mesin tatanén; anu terakhir dianggo pikeun bahan transportasi, sareng paménta utami kentel dina tambang batubara, Lima industri utama waja, palabuhan, kakuatan sareng semén. Sabuk conveyor ringan biasana ngagunakeun bahan polimér, anu utamina dianggo dina bidang industri ringan sapertos tuangeun sareng éléktronika.

Industri sabuk conveyor karét ngagaduhan sejarah pangwangunan anu panjang, téknologi anu kawilang asak, sareng pasokan bahan baku sareng persyaratan perlindungan lingkungan anu langkung ketat di nagara maju. Ayeuna, daérah produksi na utamina nagara berkembang. Cina mangrupikeun produsen sabuk conveyor karét pangageungna di dunya. nagara.

Dina tahap ieu, industri sabuk conveyor dunya ngagancangkeun mindahkeunana ka nagara-nagara berkembang.

Cina mangrupikeun nagara utami pikeun ngalaksanakeun transfer industri sabuk conveyor internasional. Alesan utama nyaéta: biaya produksi domestik jauh langkung handap tibatan nagara maju; Cina parantos janten pasar produksi sabuk conveyor sareng pasar konsumsi panggedéna, sareng tingkat pertumbuhan pasar masih di payuneun dunya. Industri sabuk conveyor domestik Kalayan pangwangunan anu gancang, sababaraha perusahaan di industri parantos tiasa ngahasilkeun produk kalayan performa sareng spésifikasi anu parantos ngahontal tingkat maju internasional, sareng ngagaduhan kamampuan pikeun ngalaksanakeun transfer industri.

Cina, Brazil sareng nagara-nagara sanés anu énggal di industri nyaéta dina prosés urbanisasi sareng industrialisasi. Ngembangkeun gancang industri beurat sareng kimia na parantos nyayogikeun pasar gancang pikeun industri sabuk conveyor sareng narik seueur perusahaan pikeun lebet industri sabuk conveyor. Karakteristik utama pasar sabuk conveyor di nagara-nagara anu énggal industri nyaéta pertumbuhan pasar anu gancang, seueur perusahaan produksi, sareng konsentrasi industri anu handap. Ayeuna, nagara-nagara anyar industri parantos janten produser utama sareng konsumén sabuk conveyor di dunya. Diantarana, Cina parantos janten produser sareng konsumén sabuk conveyor pangageungna, kalayan kaluaran mangrupikeun sakitar sapertilu tina total kaluaran dunya.

Munculna sabuk conveyor parantos nyayogikeun produksi industri sareng ngamajukeun pamekaran industrialisasi dugi ka ageung. Sadayana kedah terang yén Cina mangrupikeun nagara anu gaduh paménta ageung pikeun sabuk conveyor, janten nagara urang ogé nagara ageung dina produksi sabuk conveyor.


Pos waktos: Jan-22-2021